U bent hier

Projecten

UITGESTELD! The Walk 21 maart 2020 ‘ALE RASA BETA RASA'

Vanwege Corona virus en maatregelen van de overheid zullen we de walk verplaatsen tot nader order. Wij komen ter zijner tijd met een nieuwe datum.

Project: The Walk 21 maart 2020 ‘ALE RASA BETA RASA'
Datum 21-03-2020
Korte omschrijving:
Op zaterdag 21 maart 2020 is het 69 jaar geleden dat het eerste schip de Kota Inten aankwam op de Lloydkade in Rotterdam. En dit jaar met het thema "ALE RASA BETA RASA" (wat jij/u voelt, voel ik ook). Het gevoel van wat onze ouders, opa's en oma's , ojang2 (1e generatie) hebben meegemaakt draagt een ieder met zich mee. 
Maar ook het gevoel van onze mensen op de Molukken. Van wat er op de Molukken de afgelopen maanden is gebeurd met de aardbevingen, laten we dat ook niet vergeten. 
"ALE RASA BETA RASA"

The Walk is een vreedzame, saamhorige wandeling uit eerbetoon aan de eerste generatie Molukkers in Nederland. Wij herdenken het verleden en omarmen met elkaar de toekomst.

Lees meer

-----------------------------------------

Benefietdag 29 juni 2019

Project: Benefietdag 29 juni 2019
Datum: 29-06-2019
Korte Omschrijving:
Benefietwedstrijden + Walking Football Clinic tbv Realisatie Landelijk Moluks Monument te Rotterdam
Bent u 55 jaar of ouder en houdt u van voetbal? (Mannen en vrouwen)
Meld u nu aan voor een Clinic Walking Football door Maluku Oldstars op zaterdag 29 juni 2019 in Krimpen aan den IJssel. Locatie is het DCV terrein. Tevens zal er later op deze dag Benefietwedstrijden worden gespeeld. 

De clinic zal rond 13.30 uur starten met een Presentatie gegeven door (oom) Joop Kols van Maluku Old Stars. Vervolgens zal de Walking Football plaats vinden op het hoofdveld.

Lees meer

-----------------------------------------

 

The Walk 20 april 2019 ‘Levend Monument'

Project: The Walk 20 april 2019 ‘Levend Monument’
Datum 20-04-2019
Korte omschrijving:
Dit jaar vindt de 5e editie van The Walk plaats op zaterdag 20 april 2019. Op deze dag herdenken wij zoals de 4 voorgaande jaren de 1e generatie Molukkers en gezinnen die dit jaar 68 jaar geleden aangekomen zijn in Nederland. The Walk zal net als de 1e editie, initiatief van de Gebroeders Timisela, starten in Krimpen aan den IJssel.
The Walk is een vreedzame, saamhorige wandeling uit eerbetoon aan de eerste generatie. Wij herdenken het verleden en omarmen met elkaar de toekomst.  

Lees meer

-----------------------------------------

Project: The Walk 21 april 2018 ‘Respect & Erkenning’
Datum 21-04-2018
Korte omschrijving:
De 4e editie van The Walk staat dit jaar in het teken van Respect & Erkenning. Vanaf Rotterdam Museum De Delft gaan we starten en lopen zo'n 14 km naar Krimpen aan den IJssel. Voor de 4e keer Herdenken wij tijdens The Walk de 1e generatie Molukkers en gezinnen die in 1951 naar Nederland zijn gekomen.

Lees meer

-----------------------------------------

Project: The Walk 13 mei 2017 ‘Op weg naar de toekomst’
Datum 13-05-2017
Korte omschrijving:
Ook dit jaar zal The Walk weer plaatsvinden, dit keer op zaterdag 13 mei 2017. Op deze dag herdenken wij weer de 1e generatie Molukkers en gezinnen die dit jaar 66 jaar geleden aangekomen zijn in Nederland. The Walk zal dit jaar starten in Rotterdam en zal eindigen in Krimpen a/d IJssel.

Lees meer

------------------------------------------

Project: The Walk 2016 - ”Van ver gekomen, ”Succesvolle participatie op eigen kracht”
Datum: 02-04-2016
Korte Omschrijving:
Op 2 april organiseren wij The Walk. The Walk is een vreedzame, saamhorige wandeling uit eerbetoon aan de eerste generatie. Wij herdenken het verleden en omarmen met elkaar de toekomst.  

Lees meer
 

------------------------------------------
 

Project: Historie21 Krimpen a/d Ijssel
Datum: 20-06-2015
Korte Omschrijving:
HISTORIE21: Gedeeld Verleden, Gedeelde Toekomst
In HISTORIE21 staan persoonlijke verhalen over de eigen woonplaats, vaak ook opgediept door ervaren presentatoren en verslaggevers, centraal. Want terugblikken is ook het nuanceren van plaatselijke gebeurtenissen of omstandigheden. De verhalen zijn niet exclusief van Molukkers. Juist de andere plaatsgenoten van een stad of dorp schuiven aan voor HISTORIE21. Samen bezoeken ze locaties in hun gemeente die illustratief waren voor de jaren van de wederopbouw, het tijdelijk verblijf van Molukkers en waar ze elkaars collega’s en klasgenoten waren of lid waren van een plaatselijke vereniging. 

Lees meer

------------------------------------------

Project: The Walk Krimpen-Rotterdam
Datum: 21-03-2015
Korte Omschrijving:
Een project van de Gebroeders Timisela van Maluku Cinema "The Walk van Tiel naar Krimpen en dan naar Rotterdam", daar waar op 21-03-1951 de 1e generatie Molukkers in Nederland zijn aangekomen.

Bekijk hier het verhaal van de Gebroeders Timisela en het project The Walk.

Werkgroep Samen heeft het gedeelte van The Walk in Krimpen georganiseerd om er en mooie dag van te maken.
En dat is in onze ogen super gegaan, in samenwerking met Stichting U.M.A.M. zijn we deze uitdaging aangegaan om er een geslaagde dag van te maken en dan te bedenken dat we dit in 2 maanden hebben gerealiseerd.

Lees meer

-------------------------------------------

Project: Al meer dan 50 jaar Samen in Krimpen a/d IJssel
Datum: 15-02-2014
Korte omschrijving:
Al meer dan 50 jaar geleden zijn de eerste Molukse gezinnen in de gemeente Krimpen aan den IJssel komen wonen. Terugkijkend op deze halve eeuw vol onvermijdelijke veranderingen kan er worden geconstateerd dat de Molukse bewoners met hun cultuur en eigen identiteit  opgegaan zijn in de Krimpense samenleving. Krimpen aan den IJssel verbindt zich cultureel met de Molukse gemeenschap in een veelzijdig programma van activiteiten tussen 25 januari en 19 maart 2014. Een unieke samenwerking tussen verschillende Krimpense culturele instellingen en organisaties.

Lees meer

Copyright Werkgroep Samen 2015 Disclaimer - Website wordt mede mogelijk gemaakt door Fi-Design